top of page


Noppa

 

Shatteredissa on käytettävissä noppa-lisäosa, jonka avulla voi vaikuttaa yllättävilläkin tavoilla pelin kulkuun. Sillä voi esimerkiksi määritellä miten hyvin hahmot onnistuvat yrityksessään tehdä jotain, ratkaista ongelmatilanteita sekä paljon muuta!

 

Nopassa on kuusi sivua, joiden perusteella pelitilanteen lopputulos määrittyy. Nopan silmäluku paljastuu kaikille pelaajille vasta viestin lähettämisen jälkeen, eli nopan heittäjä ei itsekään tiedä etukäteen mitä lukua se näyttää. Noppaa käytetään painamalla viestikentän työkaluriviltä löytyvää noppa-kuvaketta.

 

 

 

Esimerkki

Esimerkki

 

Kaksi hahmoa kiistelee kumpi saa pitää arvokkaalta vaikuttavan esineen, jonka he ovat löytäneet yhdessä joutomailta. Hahmot päättävät ratkaista kiistan kivi-paperi-sakset -pelillä. Pelaajat sopivat, että nopan parillisella silmäluvuilla Hahmo A voittaa esineen itselleen, kun taas parittomalla luvulla Hahmo B voittaa. Hahmon A pelaaja kirjoittaa roolinsa, heittää noppaa ja lähettää viestin, jolloin nopan silmäluku tulee näkyviin.

 

Noppa näyttää ykköstä, joten Hahmo B voittaa esineen itselleen näytettyään kiveä Hahmon A saksia vastaan.

 

Hahmo A on piilossa roska-astian takana ja suunnittelee varastavansa tavaraa pullistelevan repun toiselta hahmolta, joka nukkuu kivenheiton päässä roskikselta. Pelaajat sopivat, että jos Hahmon A pelaaja heittää nopalla luvun 1-3, sen onnistuu varastaa reppu, mutta luvuilla 4-6 Hahmo A epäonnistuu. Hahmon A pelaaja kirjoittaa roolin, heittää noppaa ja lähettää viestin.

 

Noppa näyttää nelosta, eli Hahmo A epäonnistuu; se kompastuu vaikkapa kivenmurikkaan ja kaatuu suoraan nukkuvan hahmon päälle herättäen tämän unestaan.


Eventit ja pelihaasteet

 

Eventit ovat tietyn ajan kestäviä erityisiä pelitapahtumia, joihin kaikki halukkaat voivat osallistua. Eventien teemat vaihtelevat ja pelaajat saavat ehdottaa tai luoda niitä itsekin. Eventit saattavat olla pienimuotoisia tapahtumia tai vaikuttaa suuresti roolipelin juoneen ja hahmojen elämään.

Pelihaasteet taas ovat pelinjohdon tai pelaajien esittämiä haasteita pelata tietynlainen peli. Haasteena voisi olla yksinkertaisimmillaan esimerkiksi "hahmon menneisyyteen sijoittuvan pelin pelaaminen". Haasteet eivät ole kenellekään pakollisia eikä niille määritellä aikarajoja, joten pelaajat voivat tarttua mihin tahansa haasteeseen milloin haluavat. Haasteiden tarkoituksena on siis toimia inspiraation lähteenä sekä rohkaista kokeilemaan uusia asioita.

Erikoispelit

 

Yksinpelit

Nimensä mukaisesti yksinpelit ovat pelejä, joissa on vain yksi pelaaja omine hahmoineen. Yksinpelissä pelitapahtuma saatetaan alusta loppuun yhdessä viestissä eikä siihen liity missään vaiheessa muita pelaajia.

Menneisyyspelit

Menneisyyspelit ovat takaumia hahmon elämään ja ne voivat sijoittua muutamien päivien, viikkojen, kuukausien tai useiden vuosienkin taakse. Jos haluaa esimerkiksi pelata pelin, jossa kaikki oli vielä entisellään ja hahmosi asuu kotimaailmassaan ennen maailmankaikkeuksien pirstaloitumista, onnistuu sen toteuttaminen menneisyyspelinä.

Piirtopelit

Roolipelissämme on sallittua pelata myös piirtopelejä! Niihin pätevät samat säännöt kuin kirjoittamalla pelattaviin peleihin. Pelaajat piirtävät vuorotellen joko yksittäisiä kuvia tai sarjakuvatyylisiä useamman kuvaruudun sivuja vieden tarinaa vuorotellen eteenpäin.

bottom of page