top of page


Hahmokaavake


Pakolliset tiedot
 

Nimi

» Pelkkä etu- tai kutsumanimi riittää, mutta halutessasi voit kertoa hahmon mahdolliset lisänimet ja sukunimen.

Ikä

» Hahmon ikää ei tarvitse kertoa vuosien tarkkuudella, vaan sen voi suurpiirteisesti mainita olevan esim. lapsi, aikuinen/täysikasvuinen, keski-ikäinen tai vanhus (oman lajinsa mittapuulla).
» Halkeamaan joutuminen saattaa aiheuttaa joillekin äkillisen muutoksen fyysisessä iässä, jolloin hahmo näyttääkin nuoremmalta tai vanhemmalta kuin oikeasti on. Jos hahmosi on halkeutunut, saat itse päättää vaikuttiko se millään tavalla hahmon ikään.

Laji

» Pelattavia lajeja ovat tavalliset ihmiset, metaihmiset sekä erilaiset taru-, fantasia- ja scifiolennot. Olennot voivat tunnettujen taruolentojen lisäksi edustaa aivan itse luomaasi lajia.

» Jos hahmo edustaa itse luomaasi lajia, tee hahmotietojen lisäksi esittely sen lajista. Lajiesittelyn tekoon on erikseen ohjeensa ja kaavakkeensa täällä.

» Ihmishahmot ovat voineet saapua halkeaman kautta roolipelin maailmaan myös Maan rinnakkaistodellisuuksista, kuten menneisyyden tai tulevaisuuden aikakausilta. Hahmosi voi siis olla kotoisin vaikkapa muinaisesta Egyptistä, keskiajalta, 1900-luvulta tai vaikka 1 000 vuoden päästä tulevaisuudesta.

Sukupuoli

» Onko hahmosi mies, nainen, muunsukupuolinen vaiko kenties sukupuoleton?
» Lajista riippuen hahmon sukupuolen voi ilmaista esim. koiraana, naaraana jne.

Asuminen

» Onko hahmollasi vakituinen asuinpaikka jossain, vai pysyykö se jatkuvasti liikkeessä ja majailee milloin missäkin?

Maine

» Millainen maine hahmollasi on tai mistä se tunnetaan? Onko se esim. suosittu kaikkien kaveri, pelätty pahantekijä vaiko täysin huomaamaton erakko, jonka vain harvat tuntevat?

Ulkonäkö

» Kuva ei ole pakollinen. Jos hahmolta sellainen kuitenkin löytyy, on sinulla oltava lupa sen käyttämiseen.

» Face claimit ovat tavallaan sallittuja: hahmon esittelyyn ei saa liittää suoraan valokuvia julkimoista, mutta hahmon voi mainita näyttävän joltakin julkisuuden henkilöltä.
» Kirjoita selkeä kuvaus hahmosi ulkonäöstä, jotta muut pelaajat tietävät millaisen hahmon kanssa heidän hahmonsa on tekemisissä. Ulkonäkökuvauksen täytyy olla tarkempi, jos hahmolla ei ole kuvaa.
» Olennoilla voi olla hullunkurisiakin piirteitä, kuten useita raajoja, suomuinen iho tai nahka, siipiä, sarvia, lonkeroita jne. Mielikuvitusta saa käyttää!

» Metaihmisellä voi myös olla hieman erikoisempia ulkoisia piirteitä, mutta sen täytyy muistuttaa edelleen selkeästi ihmistä.

» Jos hahmo kykenee muuttamaan ulkomuotoaan, kuvaile kaikkia sen olomuotoja.

Menneisyys

» Menneisyyden ei tarvitse olla yksityiskohtainen elämäkerta hahmosi taustoista. Riittää, kun kerrot lyhyesti tärkeimmistä hahmoon vaikuttaneista tapahtumista. On yleensä mielenkiintoisempaa niin itsellesi kuin pelikavereillesikin, ettet kerro heti kaikkea hahmoesittelyssä, vaan paljastatkin osan vasta peleissä.
» Jos hahmo on esim. päätynyt halkeamasta roolipelin maailmaan, kerro milloin se on saapunut. 

 
Vapaaehtoiset lisätiedot

Luonne

» Millainen persoona hahmosi on? Mitkä ovat sen parhaimpia ja huonoimpia luonteenpiirteitä?

» Luonteessa voit kertoa esim. millaisista asioista hahmosi pitää tai mitä se inhoaa, miten hahmo käyttäytyy erilaisissa tilanteissa tai miten se tulee toimeen muiden kanssa.

 

Työ/koulutus

» Hahmosi voi käydä töissä tai koulussa, oli se sitten ihminen tai jokin erikoisempi olento.

» Hahmolla voi myös olla oma yritys tai liike. Tee hahmosi yrityksestä esittely foorumille Liikkeet ja yritykset -boardille, jossa kerrot sen toiminnasta, sijainnista jne. Yrityksen esittelyä ei tarvitse hyväksyttää erikseen missään, mutta pelinjohto tarkistaa sen ja ilmoittaa jos jotain korjattavaa löytyy.

Erikoiskyvyt ja -ominaisuudet

» Hahmolla voi olla yksi tai useampi erikoiskyky tai -ominaisuus.
» Muista, että kyvyt ja erikoisominaisuudet eivät saa tehdä hahmosta voittamatonta. Niillä on siis oltava hyödyllisten puolien vastapainoksi rajoituksia tai haittavaikutuksia käyttäjälleen.

Yhteisö/ryhmittymä

» Kuuluuko hahmosi johonkin ryhmittymään tai yhteisöön? Ryhmittymistä ja yhteisöistä löydät tietoa täältä.
» Onko hahmollasi tietty asema tai tehtävä ryhmässään?
» Ota huomioon, että joihinkin ryhmiin liitytään ja asemia saavutetaan vain pelien kautta.

Muut tiedot

» Tunnusbiisit, ääninäyte, Pinterest-inspistaulut jne.

bottom of page