top of page
Taustaa

​​​

Multiversumissa on luonnollista, että uusia maailmoja syntyy, yhdistyy ja kuolee kaiken aikaa. 50 vuotta sitten tapahtui kuitenkin jotain ennenkuulumatonta jopa multiversumin historiassa, kun maailmankaikkeuksien rakenteet alkoivat rakoilla, ja eliöitä ja olentoja tulvi hallitsemattomasti kuin tyhjästä ilmaantuvien aukkojen kautta vieraisiin maailmoihin sekä niiden rinnakkaistodellisuuksiin.

Tästä mullistavasta ilmiöstä käytetään nykyisin nimitystä maailmankaikkeuksien pirstaloituminen, ja se syöksi hetkessä koko multiversumin sekasorron valtaan.

Useimmissa maailmankaikkeuksissa pirstaloituminen johti sotiin. Niin tapahtui myös tässä Maan todellisuudessa. Vaikka ihmiset olivatkin tutkineet avaruutta aurinkokuntansa ulkopuolelta ennen sotaa ja löytäneet peräti kaksi maapallon kaltaista planeettaa niitä asuttavine olioineen, ei sekään valmistanut ihmiskuntaa moiseen universumien ja muukalaisten yhteentörmäykseen. Sota syttyi pian ensimmäisten olentojen ilmaannuttua ja levisi kulovalkean lailla maapallon jokaiseen kolkkaan. Kaupunkeja ja kokonaisia maita tuhoutui jättäen jälkeensä raunioita, autioita erämaita ja turmeltunutta luontoa. 

Kahdeksan vuotta jatkunut sota, jota "pirstalesodaksikin" kutsutaan, tuli vähitellen päätökseensä kun ihmisille sekä muukalaisille alkoi valjeta, ettei multiversumin pirstaloitumisessa ollut kyse mistään väliaikaisesta kriisistä, ja että sotiminen vain kiihdytti Maata ja sen vanhoja kuin uusiakin asukkaita uhkaavaa joukkotuhoa. Liikaa oli jo menetetty puolin ja toisin eikä mitään oltu saavutettu, joten sotakirveen hautaaminen vaikutti paremmalta ratkaisulta kaikkien osapuolten kannalta.

Avaintekijänä rauhan solmimisessa oli muukalaisteknologiaa hyödyntämällä kehitetty vieraita kieliä kääntävä laite. Se mahdollisti ihmisten sekä muukalaisten väliset neuvottelut, aselevon ja niiden myötä pääsyn rauhansopimukseen — olkoonkin, että alunperin laitteen tarkoitus oli auttaa ihmisten sotajoukkoja vihollisten vakoilussa.


Pirstalesodan päättymisestä tulee pian kuluneeksi 40 vuotta, mutta siitä toipuminen on ollut hidasta. Etelä-Amerikka, Pohjois-Eurooppa sekä monet Afrikan ja Aasian maat kärsivät sodassa mittavimmat vahingot, eikä kaikkea saada välttämättä koskaan entiselleen.

​

​

Taustaa
Nykyhetki ja sivujuonet
Nykyhetki

 

Eletään vuotta 2210. Sodasta selvinneet ovat uudelleenrakentaneet mitä suinkin pystyvät tai perustaneet siirtokuntia asettuen sinne mistä on vielä löytynyt asumiskelpoista seutua. Etelä-Koreassa pahimmilta vahingoilta säästyneet alueet jakautuivat 24 autonomiseen Vyöhykkeeseen, mutta tänä päivänä Vyöhykkeistä on jäljellä enää puolet.

Busanissa, joka kuuluu Vyöhykkeeseen 24, aloitettiin pian sodan jälkeen rakentamaan uutta kaupunkia maan alle alkuperäisen kaupungin entisöinnin sijaan. Maailmankaikkeuksien pirstaloitumista tutkiessa oli nimittäin havaittu, että halkeamat ilmaantuivat aina maanpinnan ylle, muttei koskaan sen alapuolelle, joten maanalainen kaupunki olisi paremmassa suojassa halkeilulta.

​

Rauhan aikana ihmiset ja halkeamista tulleet muukalaiset ovat alkaneet tottua toisiinsa sekä vallitsevaan tilanteeseen sen kaikessa hulluudessaan. Parhaiten säilyneillä alueilla väki käy jopa töissä, kouluttautuu ja viettää olosuhteisiin nähden melko normaalia arkea. Monet muukalaisetkin ovat opetelleet ihmisten tavoille ja tulleet siten osaksi heidän yhteisöjään.

​

Tyynen pinnan alla värehtii kuitenkin pelko uudesta sodasta, sillä kasvava epätietoisuus tulevasta on voimistanut turvattomuuden tunnetta ja lisännyt levottomuuksia. Myös resurssien hupeneminen sodan runtelemalta maapallolta kiristää ilmapiiriä, mikä on ollut suorassa yhteydessä etenkin muukalaisiin kohdistuviin vihamielisyyksiin.

Pitkittyessään levottomuudet uhkaavat horjuttaa vaakalaudan varassa olevaa rauhaa, ja liian iso keinahdus väärään suuntaan voi merkitä uuden sodan syttymistä.

​

​
Vyöhykkeen 24 sopeutumiskeskus

Busaniin perustettu sopeutumiskeskus on ollut toiminnassa 38 vuotta. Keskuksen tarkoituksena on auttaa vastahalkeutuneita toipumaan shokista sekä kotiutumaan kaupunkiin, jotta sekavia muukalaisia ei hortoilisi ympäriinsä aiheuttamassa ongelmia.

Halkeutuneet voivat majailla sopeutumiskeskuksessa korkeintaan viisi vuotta, minkä aikana kaikki keskuksen palvelut ovat vapaasti heidän käytettävissään. Myös muilla hyvin säilyneillä Etelä-Korean Vyöhykkeillä ja ulkomailla on vastaavanlaisia järjestelyjä halkeutuneita varten.

​

Lue lisää Vyöhykkeen 24 sopeutumiskeskuksesta

​

​

Vartiosto

Etelä-Koreassa toimii puolisotilaallinen joukko, Vartiosto, jonka tehtävänä on huolehtia Vyöhykkeiden väestön turvallisuudesta.

​

Lue lisää Vartiostosta

​

​

Birchwell

Birchwell on teknologiaa vastustava ja yksinkertaista elämää rakastava yhteisö, joka asuu Busanin laitamilla. Näiden johtaja saarnaa teknologian johtavan maailmanloppuun – ja todistaakseen sen käyttää kyseenalaisia keinoja varjoissa.

​

Lue lisää Birchwellista

​

​

Termit
 

Multiversumi? Maailmankaikkeudet ja rinnakkaistodellisuudet? Häh?

​

Multiversumista puhuttaessa tarkoitetaan kokonaisuutta, joka sisältää äärettömän määrän eri universumeja, eli maailmankaikkeuksia. Maailmankaikkeudet puolestaan rakentuvat galaksien muodostamista galaksiryppäistä. Galaksit ovat eräänlaisia saarekkeita muuten lähes tyhjässä avaruudessa. Esimerkiksi kotiplaneettamme Maa ja aurinkokuntamme kuuluvat Linnunrata -galaksiin. Linnunrata taas on osa galaksijoukkoa, jossa on kolme suurta ja yli 50 pienempää kääpiögalaksia.

Roolipelissäme teoriat multiversumista ovat totta: maailmankaikkeuksia on olemassa loputtomasti, eivätkä ne välttämättä muistuta lainkaan omaa maailmankaikkeuttamme. Myös monimaailma on pelissämme todellisuutta. Monimaailmatulkinnan mukaan kaikki vaihtoehtoiset historiat ja tulevaisuudet ovat yhtä todellisia maailmoja kuin se, jossa nyt elämme. Roolipelissämme tällaisiin maailmoihin viitataan rinnakkaistodellisuuksina tai -ulottuvuuksina.

​

Wikipedian artikkelit aiheista:

Multiversumi

Maailmankaikkeus

Galaksi

Monimaailma

​

© Univaje 2022 (unless stated otherwise)

Created with Wix.com

bottom of page