top of page

 

 

Jokainen saa luoda peliin niin paljon omia lajeja kuin haluaa, mutta pakollista se ei ole. Lajia suunnitellessa voi ammentaa inspiraatiota esimerkiksi eläimistä, perinteisistä taruolennoista tai fantasia- ja scifi-teosten otuksista. Suoraa kopiointia ei kuitenkaan hyväksytä. Ei siis riitä, että muuttaa lajin nimen, vaan sen ulkomuotoa ja muita ominaisuuksia on myös muokattava. Vaikka nykyään voi olla haastavaa keksiä jotain täysin uutta ja ennennäkemätöntä, pyritään siihen, että jokaisesta lajista tulisi mahdollisimman uniikki.

Suunnittele laji oheisen kaavakkeen avulla ja lähetä sen tiedot kokonaan valmiina foorumille samaan paikkaan kuin hahmohakemuksetkin. Hyväksytyn esittelyn voit lisätä Laji-info -boardille. 

 

 

Lajikaavake

 
Pakolliset tiedot

 

Lajin nimi

» Keksi lajille sopiva nimitys.

Elinkaari

» Määrittele lajin keskimääräinen elinikä vuosissa.

» Määrittele myös suunnilleen minkä ikäisenä yksilö on esim. poikanen/lapsi, täysikasvuinen/aikuinen, keski-ikäinen ja vanha.  

Ulkonäkö

» Minkä kokoisia lajin edustajat tyypillisesti ovat? Onko sukupuolten välillä kokoeroja? Ilmoita yksilön keskimääräinen pituus tai korkeus sekä paino. 

» Minkä värinen iho, nahka, turkki, sulkapeite tai muu vastaava lajilla voi olla? 

» Onko lajilla siipiä, sarvia, häntä, tassut, sorkat, terävät kynnet, lonkeroita, useita raajoja tai vaikka viisi silmää ja kaksi nenää? Kuvaile mahdollisimman tarkasti sen ulkoisia piirteitä.

» Pystyykö laji muuttamaan ulkomuotoaan? Mikäli pystyy, kuvaile kaikkia sen olomuotoja.

» Millä tavalla laji liikkuu, elehtii ja ääntelee?

» Kuva ei ole pakollinen, mutta jos sellainen löytyy, on sinulla oltava lupa kuvan käyttämiseen. 

Käyttäytyminen

» Onko lajin edustajilla tiettyjä luonteenpiirteitä tai käytöstapoja?

Ravinto

» Mitä laji tarvitsee ravinnokseen? Onko se kasvinsyöjä, lihansyöjä, sekasyöjä vai saako se tarvitsemansa energian jostain aivan muusta?

» Maapallo ei tarjoa kaikille sopivaa tai lajityypillistä ravintoa, joten pohdi miten laji sopeutuu elämään Maassa. Erikoista ravintoa pystytään tosin jossain määrin tuottamaan synteettisestikin.

Levinneisyys maapallolla

» Kuinka laajalle laji on levinnyt ja kuinka kauan sitä on esiintynyt maapallolla? Onko oma hahmosi ainoa yksilö Maassa vai onko sen lajitovereitakin halkeutunut sinne?

Maine

» Miten muut yleensä suhtautuvat tähän lajiin? Onko se otettu hyvin vastaan, kartetaanko sitä tai ollaanko sitä kohtaan pelokkaita tai vihamielisiä? 

Käyttölupa

» Ilmoita selkeästi esittelyssä sallitko muidenkin pelaajien luoda lajistasi hahmon itselleen, onko se tarkoitettu yksinomaan omaan käyttöösi tai soveltuuko se parhaiten sivuhahmo- tai npc-lajiksi (esim. lemmikit tai vaaralliset hirviöt, joita kuka tahansa voi kohdata peleissä)


Vapaaehtoiset lisätiedot
 

Elinympäristö

» Millaisessa ympäristössä laji luontaisesti elää ja miten se on sopeutunut maapallolle?

Lisääntyminen

» Milloin lajin edustajat tulevat sukukypsiksi? Kuinka pitkä kantoaika on ja paljonko ne yleensä saavat jälkeläisiä? 

» Millä tavalla laji saa jälkikasvunsa (esim. synnyttämällä eläviä jälkeläisiä tai vaikka munimalla)? Miten ja kuinka kauan jälkeläisiä hoidetaan ennen kuin niistä tulee itsenäisiä?

Erikoiskyvyt ja -ominaisuudet

» Lajilla voi olla yksi tai useampi erikoiskyky tai -ominaisuus.
» Muista, että kyvyt ja erikoisominaisuudet eivät saa tehdä lajista voittamatonta. Niillä on siis oltava hyödyllisten puolien vastapainoksi rajoituksia tai haittavaikutuksia käyttäjälleen.

Kotimaailman kuvaus

» Millaista lajin omassa maailmassa on? Voit kuvailla esim. ympäristöä, muita maailmassa eläviä lajeja, kulttuureja, tapoja, uskontoja jne.

Muut tiedot​

» Voit kertoa lajistasi myös paljon muuta, mitä ikinä keksitkään! 

bottom of page