Maanalainen Busan "Alinen"

pinterest-2433266_640.png

 

Alinen on n. 100 x 100 kilometrin kokoinen alue 700-800 metrin syvyydessä alkuperäisen Busanin alapuolella. Busanin asukkaat saavat oleskella ja liikkua Alisessa vapaasti, mutta tällä hetkellä sinne mahtuu asumaan kaupungin väkilukuun nähden vain kourallinen väkeä. Asumisesta on siis ainakin toistaiseksi maksettava kalliisti, mutta hintojen odotetaan laskevan, kunhan Alista vähitellen laajennetaan.

 

Kaikki Aliseen perustetut asuinrakennukset ovat korkeita kerrostaloja, sillä niihin saa majoitettua enemmän väkeä kuin esimerkiksi omakotitaloihin. Kaupungin reuna-alueilla on lisäksi kontteja, telttoja ja muita vastaavia suojia tilapäismajoitusta varten. Niissä asuminen on halpaa, mutta epämukavaa.

Myös Alista ympäröivässä maaperässä on elämää — siellä myllertää olentoja, jotka viihtyvät maan alla luolia sekä tunneleita kaivellen, ja toisinaan ne saattavat löytää tiensä kaupunkiin. Tunnelit suljetaankin heti eikä niihin menemistä ominpäin suositella, sillä koskaan ei voi tietää mitä hirvittäviä otuksia tunnelien kätköissä piilee eikä niitä haluta kaupunkiin aiheuttamaan harmeja. Siellä täällä on kuitenkin tunneleihin johtavia salaisia sisäänkäyntejä, joista Vartiostokaan ei ole tietoinen.

 

Vuodenaikojen, sään tai edes vuorokauden vaihtumista ei Alisessa huomaa, sillä maanpinta on kuin katto kaupungin yläpuolella, mutta lukuisat mainostaulut, katuvalot sekä rakennukset luovat riittävän valaistuksen, joten asukkaiden ei tarvitse elää pilkkopimeässä. Teknologian ansiosta Aliseen on saatu aikaiseksi myös sopiva ilmanpaine ja lämpötila.

busanalinen.png

1. Hissi Yliseen

2. Sopeutumiskeskus

3. Vartioston päämaja

4. Keskusta

5. The Flux

6. Multiversumin perintömuseo

7. Leirintäalue

8. Tunnelit ja luolastot