top of page


Maanalainen Busan "Alinen"

pinterest-2433266_640.png

Katso Pinterestistä inspiraatiokuvia!

 

Alinen on n. 100 x 100 kilometrin kokoinen alue 700-800 metrin syvyydessä alkuperäisen Busanin alapuolella. Busanin asukkaat saavat oleskella ja liikkua Alisessa vapaasti, mutta tällä hetkellä sinne mahtuu asumaan kaupungin väkilukuun nähden vain kourallinen väkeä. Asumisesta on siis ainakin toistaiseksi maksettava kalliisti, mutta hintojen odotetaan laskevan, kunhan Alista vähitellen laajennetaan.

 

Kaikki Aliseen perustetut asuinrakennukset ovat korkeita kerrostaloja, sillä niihin saa majoitettua enemmän väkeä kuin esimerkiksi omakotitaloihin. Kaupungin keskeneräisillä reuna-alueilla on lisäksi kontteja, telttoja ja muita vastaavia suojia tilapäismajoitusta varten. Niissä asuminen on halpaa, mutta epämukavaa.

Myös Alista ympäröivässä maaperässä on elämää — siellä myllertää olentoja, jotka viihtyvät maan alla luolia sekä tunneleita kaivellen, ja toisinaan ne löytävät tiensä kaupunkiin. Tunnelit suljetaankin heti eikä niihin menemistä ominpäin suositella, sillä koskaan ei voi tietää mitä hirvittäviä otuksia tunnelien kätköissä piilee eikä niitä haluta kaupunkiin aiheuttamaan harmeja. Siellä täällä on kuitenkin tunneleihin johtavia sisäänkäyntejä, joista Vartiostokaan ei ole tietoinen.

 

Vuodenaikojen, sään tai edes vuorokauden vaihtumista ei Alisessa huomaa, sillä maanpinta on kuin katto kaupungin yläpuolella, mutta lukuisat mainostaulut, katuvalot sekä rakennukset luovat riittävän valaistuksen, jotta asukkaiden ei tarvitse elää pilkkopimeässä. Teknologian ansiosta Aliseen on saatu aikaiseksi myös sopiva ilmanpaine ja lämpötila.

busanalinen.png

 

1. Kulku Yliseen

2. Sopeutumis-keskus

3. Vartioston päämaja

4. Keskusta

5. The Flux

6. Multiversumin perintömuseo

7. Leirintäalue

8. Tunnelit ja luolastot

Sopeutumiskeskus

Busaniin perustettu sopeutumiskeskus auttaa vastahalkeutuneita toipumaan shokista sekä kotiutumaan kaupunkiin, jotta sekavia muukalaisia ei hortoilisi ympäriinsä aiheuttamassa ongelmia. 

Lue lisää sopeutumiskeskuksesta täältä.

Vartioston päämaja

Vartioston päämaja on huomiota herättävä rakennus paitsi kokonsa, myös mahtipontisen julkisivunsa puolesta. Päämajassa hoidetaan lähinnä Vartioston tärkeitä virallisia asioita sekä koulutetaan vartiostokokelaita, mutta se on lähes yhtä hyvin aseistettu kuin maanpäällisetkin tukikohdat. 
Päämajassa eniten tilaa vievät kokelaiden koulutustilat. Ne ovat valtavia halleja, joihin voidaan simuloida mitä tahansa virtuaalisia olentoja ja ympäristöä. Simulaatiohirviöt ja -ympäristöt tuntuvat aidoilta, vaikka ne eivät olekaan todellisia tai pysty tekemään kokelaille oikeasti vahinkoa.

Keskusta

Alisen palvelut sekä hienoimmat asuintalot painottuvat pitkälti keskustan alueelle. Katutasolla kuhisee jalankulkijoita kuin muurahaisia, ja yläpuolella kiitää erilaisia lentäviä kulkuvälineitä rakennusten väleissä pujotellen. Moni on muuttanut maanpäällisestä Busanista Aliseen, vaikka kaikille ei vielä riitä edes kunnon asuntoja. Alisessa norkoileekin paljon kodittomia, joita viranomaiset joutuvat hätistelemään muualle. Levottomuuksia esiintyy päivittäin, mutta yleensä tilanteet saadaan nopeasti kuriin. 

the_big_city_by_joakimolofsson_d5cc2l0-pre.jpg

The Flux -yökerho ja hotelli

The Flux tunnetaan varakkaiden suosimana yöklubina. Klubi sijaitsee samaa nimeä kantavan hotellirakennuksen ylimmässä kerroksessa yli 300 metrin korkeudessa. Klubilla ollaan tarkkoja asiakkaiden suhteen ja monet käännytetään pois jo ovella, mikäli he eivät näytä esimerkiksi vaatetuksensa perusteella "kuuluvan" sinne. Klubilla tarjoillaan kalliita drinkkejä ja siellä esiintyy joka ilta vaihtuva DJ. Klubin tiloihin kuuluu tanssilattian ja seurustelupaikkojen lisäksi uima-altaalla varustettu parveke sekä yksityisemmät VIP-huoneet, jonne pääsevät vain tärkeät sekä hyvin maksavat asiakkaat.

Multiversumin perintömuseo

Tätä museota tuskin kukaan voi väittää pitkästyttäväksi, sillä ihmeteltävää riittää helposti päiväkausiksi. Museoon on kerätty esineitä muun muassa joutomailta, ja muukalaisetkin ovat avokätisesti lahjoittaneet omaisuuttaan kokoelmiin. Halkeutuneista esineistä saattaa tosin puuttua palasia, mutta mielikuvitustaan käyttämällä voi päätellä miltä ne ovat alunperin näyttäneet tai mihin niitä on käytetty. 
Museon sisäänpääsy on melko edullinen, mutta päivittäin järjestetään myös opastettuja kierroksia, jotka maksavat hieman ylimääräistä. Näyttelyiden lisäksi museoon kuuluu kahvio sekä myymälä, josta voi ostaa mm. replikaatteja museossa nähtävistä esineistä.

Leirintäalue

Alisen reunamilla on paikoitellen alueita, joihin ei vielä ole ehditty rakentaa kunnon asutusta. Näille paikoille on järjestetty tilapäismajoitukseksi kontteja, telttoja ynnä muuta suojaksi kelpaavaa. Leirintäalueilla asuminen on halpaa, mutta epämukavaa ja melko turvatontakin, sillä toisinaan maaperästä kaivautuu esiin vaarallisia olentoja, joita teltat eivät pahemmin pidättele jos ne päättävät hyökätä. Omasta rauhastakaan ei käy tinkiminen, kun paljon väkeä on pakkautunut yhteen edullisen majoituksen perässä.

Tunnelit ja luolastot

Alista ympäröivässä maaperässä on runsaasti tutkimattomia tunneleita ja luolastoja. Ne saattavat olla jo vuosikausia sitten romahtaneiden metrotunneleiden jäänteitä tai maan alla elävien olentojen kaivamia kulkureittejä. Yhtä kaikki tunneleihin menemistä ominpäin ei suositella, sillä koskaan ei voi tietää mitä vaaroja niiden kätköissä piilee. Tunnelit ja luolat sinetöidään umpeen aina kun niitä löytyy, mutta siellä täällä on tunneleihin johtavia salaisia sisäänkäyntejä, joista Vartiostokaan ei ole tietoinen.

blackhole_by_joakimolofsson_d5ekllx-fullview.jpg
bottom of page