Joutomaat

pinterest-2433266_640.png

 

Joutomaiksi kutsutaan Etelä-Koreassa laajalti turmeltunutta maastoa, missä sota on jättänyt jälkeensä vain kaupunkien ja -kylien rippeitä sekä karua erämaata. Joutomaat ovat paikoitellen myrkkyjen ja kemikaalien saastuttamia asuinkelvottomia alueita, vaikka jotkin ankaria olosuhteita sietävät lajit pystyvätkin siellä elämään. Kaikille muille näillä alueilla kulkeminen ilman kunnollista suojavarustusta tuottaa kuolettavan myrkytyksen. Matkaan lähtiessä on myös syytä aseistautua hyvin, sillä saastunut ympäristö ei suinkaan ole ainoa joutomailla vaaniva uhka — siellä lymyilee monia häijyjä olentoja, jotka käyvät heti tilaisuuden tullen tarkkaamattomien kulkijoiden kimppuun.

Vaaroista huolimatta joutomaat vetävät jatkuvasti väkeä puoleensa; sinne päätyy halkeamien kautta paljon tavaraa ja tyhjänpäiväisen roinan seasta voi hyvällä tuurilla löytää arvokkaitakin esineitä, mikä houkuttelee aarteenetsijöitä sun muita onnenonkijoita apajille. Etenkin muukalaisteknologia on haluttua tavaraa, jota välittämällä voi tienata sievoisesti.

Busanin lähellä joutomailla on kaksi Vartioston tukikohtaa 200 kilometrin etäisyydellä toisistaan. Halkeamat ovat sisämaaseuduilla aktiivisempia kuin rannikolla sijaitsevassa Busanissa, joten Vartiosto pyrkii eliminoimaan vaaralliset olennot ennen kuin ne ehtivät joutomailta kaupunkiin. Harmittomilta vaikuttavat muukalaiset he opastavat toipumaan Busanin sopeutumiskeskukseen.