top of page


Maanpäällinen Busan "Ylinen"

pinterest-2433266_640.png

Katso Pinterestistä inspiraatiokuvia!

Alkuperäinen Busanin kaupunki, jota nykyään kutsutaan Yliseksi, on säilynyt suhteellisen asumiskelpoisena: eteläosat ovat hyvässä tai kohtalaisessa kunnossa, mutta aivan pohjoiskärjessä on jäljellä vain slummeja sekä vakavia vaurioita kärsineitä kaupungin raunioita. Ympäri kaupunkia voi myös nähdä halkeamien jättämiä, noin 50-100 metrin kokoisia paljaita kohtia, joista rakennukset ovat hävinneet kuin maan nielaisemana. Ylisen asutus keskittyy näin ollen kaupungin eteläosiin, missä palvelutkin ovat lähellä, ja harvenee vähitellen pohjoisen slummeja ja raunioita kohti.

busanylinen4.png

 

1. Vartioston tukikohta

2. Liikekeskus

3. Rotankolo

4. Kulku Aliseen

5. Slummit

6. Rauniot

7. Rannikko

8. Monster Mash -taisteluareena

Alisen sijainti on merkitty karttaan katkoviivoilla

Vartioston tukikohta

Vartioston tukikohta Ylisessä on suuri ja tarkoin vartioitu hallimainen rakennus keskellä vankkojen muurien reunustamaa pihaa. Sisältä tukikohta on sokkelomainen ja sinne eksyy helposti jos ei tunne paikkoja entuudestaan.

Tukikohdassa on asevarastoja, toimistoja sekä tilat sotilaille mm. vapaa-aikaa ja kuntoilua, ruokailua, peseytymistä sekä lepäämistä varten.

Liikekeskus

Ylisen liikekeskus on tunnettu ravintoloistaan, kaupoistaan sekä monista palvelualan yrityksistään, joten vilinää tässä osassa kaupunkia riittää ympäri vuorokauden. Hulppeaa katukuvaa hallitsevat päätähuimaavan korkeat rakennukset, neonvalot sekä liikkuvat kolmiulotteiset mainostaulut. Liikekeskuksessa kiertely voikin tuntua aluksi häkellyttävältä, mutta sen unohtaa nopeasti kunhan antautuu virran vietäväksi ja tutkii rohkeasti mitä kaikkea ympäriltä löytyy.

futuristic_city_by_joakimolofsson_d4ortpt-pre.jpg

Rotankolo -baari

Nimensä kaltaisesti Rotankolo on pieni ja huomaamaton paikka piilossa katseilta, mutta baarin koko tai syrjäinen sijainti eivät sen suosiota ole vähentäneet. Rotankolo on pidetty illanviettopaikka, sillä jokainen hyväksytään ja päästetään sisään lajiin katsomatta. Muukalaisillakin on matala kynnys vierailla Rotankolossa, kun ei tarvitse alinomaa pälyillä olkiensa yli ja hermoilla joutuvansa joukon silmätikuksi. 

wasteland_by_joakimolofsson_d4rnocu-fullview.jpg

Slummit ja rauniot

Maanpäällisen Busanin pohjoiskärjessä sota teki tuhoisaa jälkeä, eikä aluetta ole edes yritetty kunnostaa sodan päätyttyä. Resurssit on ohjattu kokonaan Alisen rakentamiseen, joten pohjoisosat ovat huoltamattomina joko raunioituneet tai slummiutuneet. Kaupunkimaisema muodostuu rappeutuneista rakennuksista ja infrastruktuurista, jätevuorista sekä romukasoista. Hajukin on varsin epämiellyttävä. Slummeja ja raunioita asuttavat yhteiskunnan hylkiöt kuten köyhät, sairaat, syrjityt muukalaiset ja rikolliset.

shopping_mall_by_joakimolofsson_d4yx6op-fullview.jpg

Monster Mash -taisteluareena

Monster Mash -taisteluareenalla ihmiset ja olennot ottelevat yksin tai yhdessä erilaisia hirviöitä vastaan. Paikkaa ei mainosteta missään eikä siitä ole sallittua edes puhua julkisesti, sillä sen toiminta vetäisi puoleensa epätoivottua huomiota etenkin viranomaisten sekä Vartioston suunnalta. Monster Mashissa eläviä olentoja tapetaan viihteen nimissä, ja vaikka vastuksena käytetäänkin yleisesti vaarallisina pidettyjä hirviöitä, voidaan touhun eettisyydestä kiistellä. Toisinaan myös ottelijat loukkaantuvat areenalla pahasti tai menettävät jopa henkensä, mutta se vain lisää sitä, mitä Monster Mashista tullaan hakemaan — jännitystä ja verenvuodatusta.

Monster Mash -areena sijaitsee Ylisen pohjoisimmissa osissa raunioiden kätköissä. Voit lukea lisää Monster Mashista täältä.

Rannikko

Busan sijaitsee rannikolla, mikä aikoinaan vaikutti koko kaupungin kehitykseen; Busanin eteläosassa toiminut konttisatama oli yksi merkittävimmistä satamista maailmassa ja upeat hiekkarannat olivat suosittuja turistirysiä, mutta sodan takia niin satama kuin rannatkin ovat kehnossa kunnossa. Rannikko on tulvillaan roskista ja romuista, joita aallot huuhtovat mukanaan, ja satama on edelleen täpötäynnä kontteja. Kontit on kuitenkin tyhjennetty tavarasta, ja osa niistä on rahdattu Aliseen tilapäismajoituksia varten.

Muut alueet

Ylinen on laaja ja ympäristöltään monipuolinen alue, joten kaikkia pelattavia paikkoja ei ole eriteltyinä boardeina foorumilla. Pelaajat voivat siis pelata muuallakin kuin yllä luetelluilla alueilla, kunhan ne sopivat Ylisen miljööseen.

water_under_the_bridge_by_joakimolofsson_d5mudmy-fullview.jpg
bottom of page